Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، عباس مهاجران درباره مستند «اسب سفید سرزمین من» گفت: در مقتل خوانی‌های به‌جامانده نام و آوازه ذوالجناح دیده می‌شود و اقبال برخی از اسب‌های سفید سرزمین‌های شیعه بر آن شده است تا در بسیاری از مراسم تعزیه‌خوانی جا پای اسبی بگذارند که چشمانش بی‌رحمانه‌ترین واقعه تلخ تاریخ را شاهد بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: مستند «اسب سفید سرزمین من» روایتی است از اسب سفیدی که در روستایی کویری در جنوب خراسان نگهداری می‌شود، اسبی که برای مراسم عاشورا خریداری‌شده است و در طول سال نگهداری و تیمار می‌شود تا چندساعتی مرکب تعزیه‌خوان‌ها شود و نقش ذوالجناح را بازی کند. بیشترین فعالیت این اسب سفید تمرین و آموزشی است که در طول سال به او داده می‌شود.

به گفته وی، این اسب در سفر تعزیه‌گردان‌های روستا، از منطقه مرزی جرگلان خریداری‌شده منطقه‌ای در خراسان شمالی و گنبد در استان گلستان از مهم‌ترین مراکز پرورش اسب در ایران است.

مهاجران ادامه داد: در میان خریداران، تعزیه‌گردان‌ها نگاه متفاوتی به اسب‌ها دارند آن‌ها به دنبال اسب سفیدی می‌گردند که بتواند نقش‌آفرین ذوالجناح در مراسم تعزیه‌خوانی باشد.  پرورش‌دهندگان اسب ترکمن هم اگرچه مسلمانان اهل سنت هستند اما برخی از آن‌ها به دلیل احترامی که برای  امام حسین علیه‌السلام  قائل هستند علاوه بر فروش اسب به تعزیه‌گردان‌ها در بسیاری از موارد اسب‌های سفید خود را برای مراسم تعزیه امانت می‌دهند.

وی گفت: اسب‌های ترکمن در کنار نژادهای کرد و عرب از مهم‌ترین نژادهایی هستند  که در خدمت تعزیه‌گردان‌های حرفه‌ای قرار می‌گیرد، این پایان کار نیست و ازاین‌پس این اسب‌ها باید برای تعزیه، تربیت شود. پس از سپری شدن یک سال از آخرین حضور در مراسم عاشورا، بار دیگر محرم فرامی‌رسد و تعزیه‌گردان‌ها اسب را آماده تمرین می‌کنند و تا رسیدن عاشورا تمرین فشرده و فشرده‌تر می‌ شود.

وی گفت: در صبح عاشورا اسب آن‌گونه که باید برای شرکت در مراسم زین می‌شود، زمانی اسب سفید مرکبی می‌شود برای تعزیه‌خوان که او را درصحنه نبرد می‌تازاند و زمانی مانند اسبی تیرخورده و خونین در میان عزاداران ظاهر می‌شود. (نماد و نشانه‌ای از شهادت امام حسین علیه‌السلام) و درحالی‌که اجتماع عزاداران او را همچون ذوالجناح مورداحترام قرار می‌دهند، کارش پایان می‌پذیرد. در برخی از تعزیه‌خوانی‌ها و مراسم روز عاشورا اسب‌ها و شترهای زیادی حضور دارند، اما اسب سفیدی که ذوالجناح خوانده می‌شود جایگاه ویژه‌ای دارد و مردم او را به نام می‌شناسند.

مهاجران  افزود: مستند «اسب سفید سرزمین من» در ساختاری روایی با محور قرار دادن اسب سفیدی در منطقه‌ای کویری به آیین سوگواری شیعیان استان گلستان و جنوب خراسان شمالی در ماه محرم می‌پردازد.   

به گفته این فیلمساز، تصویربرداری و تدوین مستند در حدود یک سال انجام‌شده و در آن به حاج علی‌اکبر  زنگانه مدیر هیات بیت العباس(ع) علی آباد کتول، احمد زنگانه تعزیه‌خوان، مرضان زنگانه تعزیه‌گردان، مصطفی زنگانه تعزیه‌خوان این هیئت و سید جواد شاکری تعزیه گردان روستای قوژد گناباد، علی رشادتی مالک اسب تعزیه روستای بیمرق گناباد، جواد رجایی کارگردان تعزیه قتلگاه و سعدی ملایزدانی پرورش دهنده اسب ترکمن از روستای کاریزجرگلان گفتگو شده است.

وی در پایان گفت: برای موسیقی این مستند هم از آثار محلی  ترکمنی و جنوب خراسانی و  مرثیه‌خوانی استاد رسول نجفیان استفاده‌شده است.    

عباس مهاجران تصویربرداری و تدوین این مستند را نیز عهده‌دار بوده و از دیگر عوامل آن می‌توان به صدابرداران امیر روحانی و مسعود مهاجران، عکاس میثم نظری زاده، گوینده رضا باقری، مجری طرح ماهرخ ملکی و ... اشاره کرد.

کد خبر 4397211 محمد صابری

منبع: مهر

کلیدواژه: تعزیه خوانی شبکه مستند سیما ماه محرم مردم علیه احتکار تئاتر ایران فیلم سینمایی موسیقی ایرانی سینمای مستند فیلم کوتاه سی و یکمین جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان سریال ایرانی کنسرت موسیقی موسیقی کلاسیک انیمیشن برنامه تلویزیونی جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان اصفهان برنامه رادیویی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۲۰۵۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴ هزار کردستانی به مراسم سالگرد ارتحال امام راحل اعزام می‌شوند

به گزارش خبرنگار مهر، سرهنگ سعید شعبانی پیش از ظهر دوشنبه در جلسه قرارگاه راهیان نور کردستان با بیان اینکه سال گذشته ۳ هزار نفر به مراسم ارتحال امام اعزام شدند، اظهار کرد: امسال چهار هزار نفر از کردستان برای شرکت در مراسم ارتحال امام (ره) اعزام می‌شوند.

وی بیان کرد: سال گذشته دستگاه‌های متولی متعهد به تأمین ۷۱ اتوبوس برای اعزام زائران و شیفتگان حضرت امام (ره) به مرقد ایشان بودند چه برخی از دستگاه‌ها به تعهدات خود عمل نکردند.

معاون هماهنگ کننده سپاه بیت‌المقدس یادآور شد: برای اعزام زائران به مراسم ارتحال امام (ره) ۶۰ درصد هزینه‌ها در زمینه تأمین اتوبوس برعهده ادارات و ۴۰ درصد مابقی نیز به عهده استانداری و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی است.

شعبانی همچنین به اردوی راهیان نور پرداخت و اضافه کرد: سال گذشته ۵۲ هزار نفر از یادمان‌های شهدا در مریوان، سروآباد، بانه و سنندج بازدید کردند.

وی اضافه کرد: همچنین ۲۵ هزار نفر نیز از استان کردستان در سال گذشته به یادمان شهدا در جنوب اعزام شدند.

کد خبر 6098055

دیگر خبرها

  • خاطره‌ای ماندگار از پرواز پروانه‌ها در حرم امام رضا (ع)
  • روایت حسن روحانی از مخالفت امام خمینی با مرتبط کردن سازمان اطلاعاتی با رهبری و بیت ایشان
  • جشن بزرگ «دختران ایران» در میدان امام حسین(ع) برگزار می‌شود
  • اعزام رزمندگان گردان امام سجاد به سرزمین نور
  • محفل انس با قرآن در آبدان برگزار شد
  • موفقیت‌ها در دل تحریم به دست آمده است
  • مطلبی از حواریون امام(ره) بود
  • ۴ هزار کردستانی به مراسم سالگرد ارتحال امام راحل اعزام می‌شوند
  • روایت دختران حاج قاسم از اصفهان تا خانه پدری
  • وعده صادق و جنگ احزاب چه شباهت عجیبی؟! | روایت متفاوت حسین شریعتمداری از حمله ایران به اسرائیل